Awangarda, żeby lustro na podłodze kłaść :diabelski_usmiech
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Projekt: BMW E39
Stan Lakieru: zły (ale bez tragedii), dużo kolistych i parę troszkę głębszych
Narzędzia: Flex L 3403 VRG i Flex L 3403, Maszyna "Dwie głowice"
Pady: Żółte SNB, Mały MS, Spider Scholla, FUTRO załatwiło wszystko :P
Pasty: Deox 1 i 3, S17+
Kosmetyki Inne: GP, Shampers+SNB, Coli 476, Brillance, SAS, Blue Win, SW20, NBezkwasowy, NTar
Ludzie: Kuba i Andrzej
Akcesoria: MF różne...
Czas: Dzień #1 od 10:00 do 21, Dzień #2 od 10:00 do 12
SORKI ŹLE OPISAŁEM ZDJĘCIE OCZYWIŚCIE JEST TO 50 / 50
Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Maru 123, ad:Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Maru 123, piekny efekt-profi robota :wink:
Zamieszczone przez winni77Masakra, jak można tak zapuścić auto :shock: :shock: :shock:
nawet nie wiem czy ona nie byla jeszcze bardziej zasyfiona:
(nie mam na celu tu pokazac kto mial wiecej roboty tylko ze sa ludziska co maja taka chlew w srodku ze masakra)
Komentarz
-
-
Dawno nic tu nie pisałem Ale zaraz to naprawie bo w sobotę zabrałem się za przygotowanie do zimy, Fiata Punto mojej zony (który notabene jest na sprzedaż, jeśli ktos by chciał to zapraszam ). Samochód jest z 1996 r. więc ma 14 lat.
w ruch poszły następujące kosmetyki:
Lakier:
- szampon Gold Class meguiars
- glinka + Quick detailer meguiars
- Scratch X Meguiars
- DC2 Meguiars
- Wosk Collinite 476S
Opony:
- High Gloss Meguiars na opony
Wnętrze:
- Vinet jako cleaner
- Natural Schine Meguiars jako odzywka dla plastików
oraz wszelkiedo rodzaju apliktory, rekawice do mycia, mikrofibry itd.
Oto efekt:
Przypominam że aut ma 14 lat !!
z zewnatrz:
Wnętrze:
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
No i sąsiad załatwił mi moją Skodzinkę...poniżej jedna z wielu rys, które prawdopodobnie powstały wskutek kontaktu z damską torebkę lub czymś podobnym :evil:
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o poradę odnosnie dobrej pasty, która usunęłaby takie rysy. Wogóle to jestemlaik w takich kwestiach. Rozumiem, że wystarczy kupno dobre pasty i jakiś aplikator i po umyciu auta można brać się za usuwanie rys? Czy dodatkowo należy użyć jakieś innych środków?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooProszę o poradę odnosnie dobrej pasty, która usunęłaby takie rysy. Wogóle to jestemlaik w takich kwestiach. Rozumiem, że wystarczy kupno dobre pasty i jakiś aplikator i po umyciu auta można brać się za usuwanie rys? Czy dodatkowo należy użyć jakieś innych środków?
Oczywiscie odpowiednimi kosmetykami np. Ultimate Compoud mozesz te rysę przycmić zaokrąglając jej krawędzie. Jednak trzeba to robić maszyną bo ręcznie zamachasz się na śmierć !!
Wczoraj moja O II została przygotowana do zimy - przeszła cały proces i zabeezpieczona została Zymolem Carbon na lakierze, oraz Swisswaxwm Autobahn na felgach. Zdjęcia wkrótce
Do zrobienia pozostal mi jeszcz nasz nowy nabytek, czyli bordowe Clio II mojej żonki :twisted:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Marcinooo,wyglada to paskudnie ale nawet przy korekcie mechanicznej nie zejdzie w 100%
niestety albo lakier zaprawkowy i tak jak Maru 123 napisal pozniej zapolerowac,ale tez mechanicznie recznie sie chlopie zamachasz a efekt bedzie mizerny
albo lakierowanie calego elementu np.na koszt sasiada :wink:
Komentarz
-
Komentarz